Eten & Drinken

Ontbijt

In onze Salon de Rivage of buiten in het ochtendzonnetje op het dakterras wordt het royale ontbijt geserveerd. Wij serveren u een continental breakfast bestaande uit vers stokbrood ; croissants, pain chocolats, brioche, ontbijtgranen, eieren (gekookt, roerei of omelet), yoghurt, platte kaas, verschillende zachte en harde kazen, fijne vleeswaren, verschillende confituren, choco, vers fruit, fruitsap, koffie, thee,…
Al onze broodwaren worden dagelijks, warm uit de oven,  geleverd door Boulangerie Patisserie Ulrich ,de Nr 1  bakkerij van Lalinde.
Het ontbijt is exclusief voor onze chambre d’hôtes gasten.

 

Omgeving

Op slechts 200 meter van Les Magnolias vindt U een grote supermarkt waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen inclusief uw Nederlandse krant. Hier kunt u ook geld pinnen en brandstof tanken.

Van Les Magnolias is het nog geen 10 minuten lopen tot het centrale plein van het typische bastide stadje Lalinde. Lalinde is een gezellig regiomiddelpunt met vriendelijke en behulpzame mensen en alle denkbare voorzieningen en vele activiteiten. U vindt er een VVV, een gezellige winkelstraat en oude dorpskern, supermarkten, restaurantjes, fitnesscentrum, cafés, terrasjes, delicatessen en wijnhandel, en niet te vergeten de wekelijkse donderdag en zaterdag ochtend markt met voor ieder wat wils.

Binnen een cirkel van 20 minuten rijden met de auto, vindt u restaurants in allerlei prijsklassen, van een prima 3 gangen menu voor 20 euro tot gastronomie op hoog niveau met Michelin ster.(7 stuks)  Aarzelt u ook niet om de specialiteiten te proeven van onze chefkoks, van wie er dertig de vereniging Les Toques du Périgord (’de koksmutsen van de Périgord’) hebben opgericht.

Streekproducten proeven.

Op verschillende plaatsen in de Dordogne is het mogelijk om een Ferme Auberge(boerderij)te bezoeken en rondleidingen mee te maken. Tegelijkertijd kunt u er producten als foie gras, perodigijnse eend, vlees, geitenkaas, fruit en wijn proeven en kopen.

Les Magnolias bevindt zich op slechts 20 autominuten van de wijngaarden van Bergerac. Wijngaarden die al 2000 jaar bestaan. Er wordt een uitzonderlijk gamma aan wijnen geproduceerd: 13 AOC’s voor 13.000 hectare wijngaarden waar vooral rode en witte wijnen worden gemaakt, maar ook enkele roséwijnen.
De appellations contrôlées (keurmerkwijnen):
Rood: AOC Bergerac, Côtes de Bergerac, Pécharmant, Montravel
Droge witte wijnen(sec): AOC Bergerac, Montravel
Volle en zachte witte wijnen (moelleux): AOC Côtes de Bergerac, Côtes de Montravel, Haut Montravel, Saussignac, Rosette
Zoete witte wijn (liquoreux): AOC Monbazillac
Rosé: AOC Bergerac

Wijnliefhebbers en andere belangstellenden kunnen een wijn tour bij ons boeken voor een geheel verzorgde levendige reis door de wereld van wijn en alles was daarmee te maken heeft.