Lalinde

Van Les Magnolias is het nog geen 10 minuten lopen tot het centrale plein van het typische bastide stadje Lalinde.
Lalinde droeg ooit de naam La Lynde, een meer Britse naam, en dat klopt want de bastide is gesticht in 1265 gesticht onder koninklijk Engels gezag. Naast de restanten van de bastide (enkele verdedigingswerken, een verstevigde stadspoort en wat stadsmuren), is de omgeving zeer de moeite van een bezoek en wandeling waard.Vanuit Lalinde kunt u iedere dag  verschillende wandeltochten door de omgeving maken.Wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV. In de zomermaanden is hier van alles te doen zoals : middeleeuwse feesten, markten,theater en muziekvoorstellingen.

In de directe omgeving kunt u het Château de Lanquais bezoeken die een goede blik biedt van het dagelijks leven in de renaissance. Ook het Château de Baneuil uit de 13e eeuw kunt u bezoeken.

Wandelland. Er zijn diverse “ontdekkingstochten”(400 kilometer aan wandelroutes)uitgezet in de wijde omgeving. U kunt ook een Grande Randonnée (23) doen vanuit Lalinde naar Louyre  en/of met moutainbikes lekker rondtrekken.Voor diegenen voor wie het wandelen niet zo nodig hoeft: u kunt hier ook een toeristische treintocht maken naar Bergerac,Sarlat of Saint Emillion. Lalinde beschikt over een eigen treinstation aan de hoofdroute tussen Bordeaux en Sarlat.

Loop ook eens naar de Chapelle de St Front de Colubri op een heuvel met een prachtig uitzicht over Lalinde. In Lalinde vindt u ook wat oude woningen, duiventillen(pigeonniers) en het “Maison du Gouverneur”. (1597)

In het aanpalende Mauzac vindt u een nautische club: u kunt er zeilen op de Dordogne. Loop er eens langs en vraag wat het kost om een bootje te huren. Verder kunt u hier vandaan een boottocht met een Gabare maken. Lalinde kent zelf geen strand, maar aan de Dordogne kun je op verschillende plaatsen zwemmen.

Lalinde is een gezellig regiomiddelpunt met vriendelijke en behulpzame mensen en alle denkbare voorzieningen en vele activiteiten. U vindt er een VVV, een gezellige winkelstraat en oude dorpskern, supermarkten, restaurantjes, fitnesscentrum, cafés, terrasjes, delicatessen en wijnhandel, en niet te vergeten de wekelijkse donderdag en zaterdag ochtend markt met voor ieder wat wils.

Binnen een cirkel van 20 minuten rijden met de auto, vindt u restaurants in allerlei prijsklassen, van een prima 3 gangen menu voor 20 euro tot gastronomie op hoog niveau met Michelin ster. Streekproducten proeven. Op verschillende plaatsen in de Dordogne is het mogelijk om een Ferme Auberge(boerderij)te bezoeken en rondleidingen mee te maken. Tegelijkertijd kunt u er producten als foie gras, perodigijnse eend, vlees, geitenkaas, fruit en wijn proeven en kopen. Op circa 1,5 km van Les Magnolias  ligt “Chez Daniel et Maggy“een Ferme Auberge Cassagne die wij u van harte kunnen aanbevelen.