4-daagse Fiets trip

De Dordogne biedt uitstekende fiets condities. Sportievelingen komen eraan hun trekken met een overvloed aan fietsroutes. Rustige landelijke wegen, een prachtige omgeving en natuurlijk mooi weer, geschikt voor fietsers van elk niveau. De Dordogne heeft veel van zijn oorspronkelijke natuur weten te behouden. Dit paradijs met zijn idyllische valleien en rivieren vormt een lappendeken van fraaie landschappen en is uitzonderlijk rijk aan prehistorische vindplaatsen en andere plaatsen van historisch belang. Als u even alle drukte van Nederland achter u wilt laten overweeg dan een rustige fiets vakantie in de Dordogne en ontdek zelf de schoonheid van de Dordogne vallei.
De weersomstandigheden voor het fietsen zijn prima vanaf maart tot november.
Terrein: deze regio is heuvelachtig, maar niet extreem, het maximale hoogte verschil op onze routes is 200 meter.Wij willen u graag op weg helpen. Hiervoor werkt Les Magnolias nauw samen met Aquitaine Bike, een lokaal bedrijf dat 28 jaar persoonlijke fiets ervaring in de regio koppelt aan 17 jaar klant feedback. Zij leveren u de beste fiets routes en bezienswaardigheden die deze streek u te bieden heeft.
Aquitaine Bike heeft een speciale 4-daagse fiets trip samengesteld voor de gasten van Les Magnolias. Het pakket bestaat uit 4 routes met als vertrek en aankomstpunt Les Magnolias.Indien gewenst, kunnen we, daar waar nodig, deze routes aanpassen aan uw persoonlijke wensen.

Routes:

1 Middeleeuwse dorpen route (50 km)

Routebeschrijving: LALINDE  –CHATEAU DE LANQUAIS – ISSIGEACMONSAC – LALINDE

Issigeac – dit oude dorp is bekend als Gallo Romaanse nederzetting en Merovingiaanse necropolis en heeft een 6e eeuws klooster.
Monsac – dit kleine stenen dorp heeft overblijfselen van bewoning uit het paleolithische tijdperk, en de Romeinse en Gallische periodes.

2 Truffel route(40km)

Routebeschrijving: LALINDE – SAINTE-ALVERE SAINT-MARCEL-DU-PERIGORD PRESSIGNAC-VICQ – LALINDE

Deze route brengt u door het culinaire hart van de Perigord: bossen van wilde paddestoelen en truffels, walnoot boomgaarden, aardbeien velden, fruit boerderijen, eend & ganzen boerderijen richting Ste.Alvère; het centrum van de authentieke truffel van de Dordogne. Hier vindt u ook diverse gelegenheden voor uw lunch.

3 Bastide route(45km)

Routebeschrijving: LALINDE – MOLIERESSAINT-AVIS-SENIEUR CADOUINTREMOLAT – LALINDE

Molières – de onvoltooide Engelse bastide.
St Avit Sénieur – tijdloos dorp met een massief versterkte kerk – oorsprong in de 11e eeuw.
Cadouin – dit charmante dorpje groeide rond een 12e-eeuwse cisterciënzer abdij; het klooster wordt gekenmerkt  door drie verschillende architectonische periodes.
Trémolat – met zijn 12e eeuwse Romaanse kerk, lunch in een café of restaurant.

4 Wijngebied route (60 km)

Routebeschrijving: Route door de wijngaarden van de regio Bergerac naar Chateau de Monbazillac.
Een mooi slot gebouwd in 1550, dat van buiten de elegantie van de renaissance combineert met de vestingwerken uit eerdere tijden.Het kasteel raakte in verval, totdat het in de jaren 1960 werd gekocht door een groep van lokale wijnboeren die het hersteld hebben in zijn vroegere glorie.
De kelders bevatten een wijnmuseum.

Bergerac is een wijngebied gelegen in het departement Dordogne van Zuidwest-Frankrijk. Wijnen worden hier geproduceerd sinds de Romeinse tijd. Onze fietstour neemt u mee op een adembenemende tocht door de heuvels van Bergerac langs wijngaarden, wijn chateaus en honing gekleurde stenen dorpen. Lekker genieten van de vergezichten en de geur en geluiden van de streek, voordat u plaats neemt voor een lunch op een schilderachtige locatie.

Hoe gaat het arrangement te werk?

Les Magnolias biedt accommodatie en ontbijt. Aquitaine Bike biedt de routes, fietsen en apparatuur.

Aquitaine Bike is beschikbaar voor eventuele bijstand tijdens uw fietstrip.

Aquitaine Bike helpt u met routes met duidelijke gemarkeerde kaarten, passend bij uw niveau van fietsen en persoonlijke interesses.

Kies het soort fiets dat u nodig hebt:
a. hybride fietsen (gewone en dames frames beschikbaar)
b. racefietsen (carbon of aluminium frames beschikbaar)
c. kinderfietsen
Bezoek de verhuur pagina voor meer details.

Onze arrangement:

  • ten minste 4 aaneensluitende overnachtingen in Les Magnolias.
  • 4 dagen fietshuur.
hybride fiets € 90
race fiets €130
kinderfiets € 50

Alle apparatuur, kaarten, informatie over routes en bezienswaardigheden zijn inbegrepen in de huurprijs van de fiets.

Bij levering van de fietsen is er naast de fiets montage een uitgebreide briefing met allerlei praktische informatie en uitleg over de gemarkeerde route kaarten. Robert van Aquitaine Bike heeft jarenlang in Amsterdam gewoond en u kunt dus gewoon met hem in het Nederlands communiceren.